Jul jul jul!

Jag har hört att "riktiga mammor" alltid blir förkylda på juldagen. För under hela december är det ju så mycket som ska göras att en mamma inte har tid att vara sjuk. Och sen gäller det ju att hålla sig uppe under själva julhelgen såklart. För barnens skull! Och vem skulle laga julmaten om mamman i familjen är sjuk? Nej, juldagen får det bli.

Jag blev lite orolig för mig själv nu innan jul.. Att jag höll på att bli en sån där mamma. (Det är nog inte bra för mig att bo i Mölnlycke egentligen...) Jag drömde om kristyr en natt förra veckan. Att jag glömt att ha kristyr på trädet som ju skulle stå utanför pepparkakshuset.. Frågade mig i drömmen om jag skulle orka göra ny kristyr och när jag i så fall skulle hinna det. Helt sjukt! Jag struntade i trädet, Ivar fick äta upp det.. Och nu har jag blivit förkyld! Dagen innan julafton! Kors! Det måste väl betyda att jag är rätt normal ändå va? :)

Nu är jag och Ivar i Ludvika för att fira jul. Det var fyra år sen sist jag var hemma vid jul. Än så länge känns det lugnt.

Idag sa Ivar att han önskade sig en till Ivar av tomten. Någon att leka med, ett syskon. Jag sa att tomten inte fixar sånt... :)

Jag har lovat Ivar att vi ska åka skidor om han slutar suga på tummen.. (Ännu ett försök att få honom att sluta..) Men nu är det så lite snö här. Vi som längtat efter pulkaåkning och snögubbar! Ja, Ivar är glad ändå. Varje gång vi går ut säger han "Åååååh, va mycket snöööö!" och min pappa frågar mig vad det blivit för storstadsbarn av honom!

Barns sång=tårar

När jag var liten tyckte jag min mamma va lite pinsam på skolavslutningar och lucia och sånt. För hon gråter alltid när barn sjunger! Och nu är jag likadan!
Idag har jag varit i kyrkan med alla skolbarn. Tvåorna hade övat in några sånger och det va så himla himla vackert! Jag grät inte, men jag var riktigt rörd.. 
Så den här veckan kommer jag göra två kyrkobesök, lite skumt. Får se om Lage och hans körpolare kan slå tvåornas fantastiska framträdande och få mig att gråta imorgon! Ivar kommer definitivt röra mig till tårar på torsdag när han ska vara pepparkaksgubbe.


(Just nu försöker jag jobba lite mer med stycken, allt för Eriks skull.)

Vuxen förebild!

Det är himla fint att vara med 6-åringarna i förskoleklassen som är lyckliga över att de fått en skrivbok. Och 1-orna som lär sig läsa och upptäcker vad fantastiskt det är. De äldre barnen kan man ha intressanta diskussioner med osv.. Men 3-orna känns ändå roligast just nu! De är så härliga. Så motiverade och glada. Fortfarande barn, men kan sitta still och lyssna. Ännu inte så stora att de ska låtsas vara tonåringar. Ja, att vara 9 år var bra. 
Förra veckan var det en föreläsare som pratade om att hans elever tog honom på större allvar när han pratade om miljöproblemen som bilar ställer till eftersom de visste att han alltid cyklade till skolan. Så igår fick jag den där frågan jag bara väntat på. Först pratade vi om rökning och snusning och jag kunde ärligt säga att jag aldrig har provat nåt av det. Sen det här med alkohol. "Men du är ju vuxen, du ska ju dricka vin!" Hur ofta får man chansen att svara på det liksom? Så skönt att få berätta att man kan vara nykter och vuxen. Ja, jag kände mig så himla nöjd med min dag efter det! 

Praktik igen!

Nu har den värsta hjärntvätten gått ur sen förra veckans galna föreläsning. Och jag kommer såklart att fortsätta sortera mina sopor! Så idag började jag min andra praktikperiod. Två veckor på samma skola som förra gången. Jag hade lite svårt att sova i natt. Först rotade jag igenom hela garderoben efter några kläder som kändes läraraktiga (det funkar inte med kläder från HMs barnavdelning, känns inte som om jag är en lärare om jag har samma kläder som elverna.) Sen läste jag igenom mål och syfte med praktiken och blev nervös och började fundera på om jag verkligen vill bli lärare... Jaja, när jag väl var i klassrummet imorse var alla de tankarna borta. Då kändes allting bra. Det är precis vad jag vill göra. Barnen är så fina och det ger så mycket att få jobba med de. När jag hämtade Ivar idag och förklarade att vilse inte är en plats man går till lät jag som en lärare.. Imorgon ska jag ha matte! Och det känns roligt!