Snart börjar skolan!

Idag har jag registrerat mig på lärarprogrammet. Känns bra. Gick runt och tittade på lokalerna och det kändes också väldigt bra. Det luktade nytt och jag kan absolut tänka mig att spendera några år av mitt liv där. :) Jag kollade in böckerna i biblioteket och hittade Pelle Svanslös och massa andra barnböcker. Sånt som jag läser på min fritid. De hade många böcker om vin också ju för sig.. Är det blivande hemkunskaplärare som läser det eller? Inne i studentkårens bokhandel tänkte jag att jag vill läsa alla böcker. Nu på en gång.
Så nu har jag gått från att inte riktigt vilja börja skolan till att längta. Jag kikade även in i min gamla skola idag och kände att jag är färdig där. Så skönt. Nu ska jag bara hitta på nåt att göra i 9 dagar innan jag får börja. Fast det är nog inget problem...

Sommarlov

Ivar om sin dag med barnen: "Elvira skrattade och då skrattade jag och då skrattade Ellen också. Sen skrattade jag och sa Kladdelvira och då skrattade alla. Men inte Elsa, för hon var och tvättade händerna!"

Tänk vilken bra förälder jag är när jag har tid och energi. Jag tycker jag är helt ok annars också, men tålamodet tar ju slut ibland.. :) Jag och Ivar har haft riktigt fina veckor nu i sommar. Lite så där som jag naivt trodde det skulle vara att ha barn. Att vi skulle baka bullar och göra pärlplattor och lägga pussel och sånt ofta! Nu har vi gjort allt sånt där som jag annars bara tänker att vi ska göra. Som idag när vi plockade fram fingerfärg en timme innan läggdags. Vi hade jätte roligt och det var färg typ överallt, tex innanför Ivars tröja fast att han hade målarförkläde på sig. På väg hem från dagmamma idag gick vi på en spontan skogspromenad och plockade blåbär istället för att gå hem direkt. Hemma sen lagade vi mat ihop och det spelade ingen roll att Ivar sköljde potatisarna i en kvart. Jag längtar inte efter den där vardagen med stressiga mornar och trötthet och gnäll som väntar.

Sofia: "Ska vi sätta upp den på väggen?"
Ivar: "Vaddå? Mina fingrar?"
Sofia: "Nej, teckningen."
Ivar: "Jaha."

Hemma

Kom hem till Ludvika för några timmar sen. På senaste tiden har jag börjat gilla det mesta med Dalarna. Skumt. Jag och Ivar har till med satt upp en bild på en fäbod hemma i köket som vi drömmer oss bort i när vi äter frukost.. Jag tittade på lokalnyheterna på tv för en stund sen. Tv-killen fick en rynka i pannan och berättade med allvarlig röst att 15 kvigor var på rymmen utanför Leksand. Det är hemma det! :) Nu har pappa somnat på soffan och syster yster tittar på Lets dance.