Ett arbete mindre! :)

Åh, va mycke bättre allting känns nu. Ivar grät imorse, men inte när jag skulle lämna honom och det är ju bra. Och jag har vunnit ett årskort på Liseberg! :)

Har precis klarat av en redovisning i historia. Som jag skjutit på för den kändes så svår. Det blev lite panikplugg.. Så på typ två dygn har jag läst in mig på renässansen konst och arkitektur och blivit "expert" på Venus födelse och Santa Maria del Fiore. Jag kände inte för att gå till redovisningen för jag har aldrig tittat på konst i hela mitt liv och kunde inget om arkitektur innan tisdag... Jag tog en alvedon och gick till skolan. (Jag har sovit ca 5 timmar per natt den här veckan och det börjar kännas i huvudet nu..) Men det gick bra. Mvg-bra till och med. Så idag ska jag känna mig duktig istället för att tänka på allt jag inte hinner och ha dåligt samvete. Nu ska jag äta, gå på svenskan och sen fixa inför nästa redovisning imorgon bitti.

Förresten.. En av killarna som redovisade samtidigt som mig idag hade valt Damen med slöjan (eller vad den nu heter) och då frågade min lärare om han var attraherad av henne eller om han tyckte hon va attraktiv. Är inte det en konstig fråga att ställa på en redovisning? Av en lärare! Killen tyckte nog det va lite pinsamt. Jag blev lite sur. Jag hatar när det blir så där grabbig stämning och som tjej kan man inte riktigt va med. Ingen tittade ju på mig eller undrade vad jag tyckte om tjejen. Och jag hade lust att svara på frågan, men då bytte dem samtalämne... Läraren hade ju kunnat fråga mig om jag tycker Venus är snygg ju, men det gjorde han såklart inte.

Nu:


Ivar gråter varje morgon och vill inte gå till dagmamma. Hans låtsaskompis Sandra har visst flyttat in och hon ska ha egen säng och egen tandborste osv.. Fint med fantasi men jag lider av sömnbrist. Ivar vill gärna sova på min kudde brevid mig på natten för han är rädd för morran (han ska typ aldrig mer få se på mumin på tv!) och spöken och hajar och allt vad det är. Och hur fan ska jag kunna koncentrera mig på om-funktionen i excel eller folkmordet i Rwanda när bilden av Ivar som panikgråter och slåss för att ta sig loss dagmammas famn och springa tillbaka till mig spelas upp i huvudet hela dagen!

 

Förra veckan stannade jag hemma med Ivar några dagar och sket i att va en sån där mamma som lämnar fast ungen är hysterisk. Sket i att jag har tusen grejer i skolan. Ivar fick följa med på en datorlektion, proppade i honom russin för att han skulle sitta still.. Fast nu har jag lite ont i magen för det är så mycket att göra. Men jag fixar bara inte att lämna honom när det är så här. Vissa dagar drömmer jag om att vara hemmafru och aldrig behöva vara med om sånna där hjärtskärande lämningar!

 

Nu är det dax att lämna in lappen för Ivars ledighet i sommar. Och jag har inte ens sökt sommarjobb än. Mars bara försvann och snart är väl april slut också.. Antagligen kommer jag veta vad jag ska göra i sommar när det är sommar. Men det funkar ju inte riktigt för kommunen med sånna oplanerande föräldrar...

 

Ledsen att jag svarar på mail när det är alldeles för sent och aldrig ringer. Listan är så lång.


köpa solkräm till Ivar
utvecklingssamtal för Ivar
fördjupningsarbete i historia
leta ny lägenhet
arbete i samhällskunskap
två romaner att läsa
organisera 3årskalas
hemprov
titta på dagis i stan
söka sommarjobb
skriva cv först
papper som ska skickas in
arbete i historia som släpar efter
prov på konstiga funktioner i excel
prata med syon
kanske kanske åka till stan och köpa vad det nu va vi behöver
köpa gummistövlar och regnkläder till Ivar
sandaler och nya jeans behöver han också
skriva argumenterande text och någon bokanalys
muntlig redovisning
ånej, en till redovisning
Städa balkongen
köpa födelsedagspresenter till folk som fyller år snart
försöka hinna hålla kontakt med omvärlden

 

just det! laga mat och kanske städa lite också. Och sova. Det kan ju också vara viktigt.

 

Jag har i alla fall prickat av en av den här veckans måsten. Jag har sökt högskolan till hösten.

Ensam hemma

Åh, det är så här det är att bo själv.
Vaknade imorse och det var alldeles tyst. Jag hade lite ont i huvudet för att jag sovit för länge.. Åt frukost i soffan till Extreme House Makeover och Ensamma hemma. Gick ut och handlade godis. Åt lunch framför datorn. Wokade nudlar (som ju bara jag gillar i det här hemmet) och åt middag framför tvn. Vilken skön dag! Jag har kunnat skriva och tänka utan att bli avbruten mitt i en mening och helt komma av mig.
Sen är det ju lite väl tyst och lite ensamt också...

Nu ska jag gå och äta chips och läsa en bok.

Dialekt.

Alltså. Det fulaste man kan säga på mölnlyckedialekt är "Vart ska du hän?" Tänk er en mamma som säger det till sin ettåring som rultar iväg och hon säger det på sitt gulligaste bebisspråk! Det kanske är göteborska? Jaja. Mölnlyckedialekten är en dialekt för sig iaf. Inte alltid jag förstår mig på den. Men jag försöker eftersom Ivar ju pratar den. Vi pratade om det här med hink och spann igår. Han säger båda. Hos dagmman säger han spann och hemma hink. Varje gång jag hör någon säga spann om en illgul plasthink som barnen leker med i sandlådan låter det så fel En spann är ju en annan typ av hink och det låter så himla gammeldags också. Ett annat sånt där konstigt ord är ju kärra! De säger kärra om barnvagnar. Är inte det konstigt? En kärra är ju något helt annat. Men när jag försökte förklara det för Ivar igår blev han jättesur på mig. Han tycker ju att det heter det.