Stress och för mycket vatten!

Översvämning översvämning översvämning. Alltså.. Räcker det inte med vatten nu.
Jag är glad att vi bor på en kulle! Vi har ju översvämning i källaren ju för sig.. Men det gör inte mig så mycket. Värre var det i måndags när tomtevandringen var inställd pga mer regn! Det är inte bara översvämning på tv-nyheterna nu utan riktigt nära. Jag har dokumenterat lite, återkommer med bilder senare...

Jag orkar inte plugga. Det är stopp nu i hjärnan. Det gör mig skitstressad! För jag måste ju bli klar med något ämne innan jul för att få lite lov i alla fall.. Och igår var jag ledig för att fira lucia och gå till läkaren med Ivar. Och i helgen ska de sista julklapparna inhandlas. Och på måndag är jag ledig igen för att gå på tomtevandring (om det inte kommer mer regn).

Jag har sänkt ribban lite och det är ju bra men jag är fortfarande stressad. Jag har tänkt ge en del nyårspaket istället för julklappar för att få lite mer tid. Och det blir nog ingen levande julkrubba på lördag för Ivar för jag orkar inte åka in till stan i den här hysterin. Och jag ska inte baka fler kakor och inte pyssla något mer nu.

Jag försöker att prata med tanterna i skolan så lite som möjligt för deras stress smittar mig. De hinner inte plugga alls. Speciellt inte de som har barn i skolan för det är så himla mycket då.. Och en mamma i skolan har 8 barn! Hur hinner hon med? Jag behöver väl inte skriva att det är mammorna (och inte papporna) som köper blommor till fröken, syr dräkter till teatern, kör till träningen, bakar pepparkakor, stryker lucialinnen, köper julklappar, skickar julkort osv?

Carina hade suttit uppe hela natten i tisdags och gjort en egen julgrupp till sin sons fröken. Hon måste vara galen var min första tanke. Göra julgrupp och skriva fördjupningsarbete i samhällskunskap samtidigt verkar inte så klokt tycker jag.. Men fröken förtjänade tydligen något extra eftersom hon är så gullig! Så på luciafirandet morgonen efter hade något annat barns pappa lämnat fram den till fröken. Ojoj. Messa med en stressad trött morsa som suttit uppe hela natten och planterat och knytit och pysslat! Pappan kom levande därifrån, men han gör nog inte om det...

Det är inte att rekomendera att messa med mig just nu heller. Stress och för lite sömn gör mitt humör värre än vanligt. Förhoppningsvis går det över innan jul. Jag har barnvakt idag i alla fall. Jobbigt bara att Robin är hemma och är förkyld. Skulle vilja vara ifred en stund...

När jag pluggat lite idag ska jag lägga upp bilder på finaste Ivar som pepparkaksgubbe! Och den superfina julgranen Ivar fått av Åsa i julklapp! Och kanske på pepparkaksbaket också... :)

Kommentarer
Postat av: åsa

ÅTTA BARN!?

jag får mardrömmar. då får man typ bo i något slags kollektiv med en massa shyssta tjejkompisar, sådär som mamma säger att man ska. inte med en bortskämd karlslok!

rrrrryyyss

jag har förresten läst ut "underbar och älskad av alla... " det var ju bara ångest! ångestångestångest. först var det lite rart, sen efter trettio sidor, bara ångest tills boken äntligen tog slut!

jag har ont i hela kroppen och måste gå och vika lite tvätt nu så att jag lugnar ner mig.

puss!

Postat av: Sofia

Ja, hon har faktiskt åtta barn! :) Det där är en historia i sig. Hon är högst 30 år den tjejen. Hennes äldsta barn är 15 år och yngsta som Ivar har jag för mig. Så hon har ingen utbildningen. hon har varit hemmafru i 15 år liksom! Nu är hon ensamstående. Hennes man lämnade henne och kom på att han skulle vara hemma med barnen. Så där stod hon utan utbildning och barn och hem! Och hon varit så nedtryckt av honom att hon inte kunde säga ifrån när han ville ha vårdnaden om barnen. så hon har slagits med advoter och sånt och fått tillbaka dem nu tror jag. Och hon pluggar heltid och fixar det på något vis! Det tänker jag alltid på när jag blir stressad och tycker det är skitjobbigt att plugga och ha ett barn!

2006-12-16 @ 21:54:57
URL: http://sofiaivarsson.blogg.se
Postat av: Sofia

Ja, jag vet.. Ångest! Skönt att det inte bara var jag som tyckte det. Jag var vaken en hel natt och läste ut den. Jag var så himla nervös! Jag kunde inte sova.. Men vilken lättnad när boken äntligen var slut! Trist slut bara. Hade känts bättre med en moralkaka tycker jag...

2006-12-16 @ 21:57:15
URL: http://sofiaivarsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback