Skratt under föreläsningarna..

Den här veckan har varit lite tung, men det är fortfarande väldigt roligt att plugga.
Roligaste under föreläsningarna hittills:

1. Höra intervjun med 7-åringen som läser med hela kroppen! Hur han liksom formar ett o med knäna och hur magen berättar hur b ska uttalas och ibland ramlar ordet ner i fötterna och då måste man tvinga upp de till huvet på nåt vis innan man kan läsa det... (Budskap: Det är inte så konstigt att vissa barn inte kan sitta still och vara tysta när de ska läsa! Man måste se det från den lärandes perspektiv.)
2. Läsa brevet en högstadietjej skrev till tanten som har hand om lärarstudenter på praktik som tips till de blivande lärarna. Det handlade om allt från att man inte kan ha både handväska och ryggsäck till att man måste våga ha tajta byxor eller också köra den mer slappa stilen, någor mellanting funkar inte. Lärarstudenter klär sig väldigt omodernt enligt tjejen. (Budskap: Vi kommer att bli granskade av eleverna!)
3. Titta på magister Flykts mattelektion när barnens fantasi gör det svårt för honom att få dem att räkna. Han planerar så bra och ändå blir det så rörigt. Till slut undrar han om han är en dålig lärare.. (Budskap: Det är inte så lätt det här med att planera och man måste planera om många gånger under dagen och anpassa undervisningen efterhand.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback